Napló Barniról

Kriszta feljegyzései Barniról

Fotóalbum

Utolsó kommentek

  • Sav Jánoa: Édességek • Ajándék (2017.06.28. 18:42) Szomorkás vasárnap
  • Sav Jánoa: Ezt próbáltátok már? Édességek · Ajándék (2017.06.28. 18:40) Szomorkás vasárnap
  • Sav Jánoa: Ezt próbáltátok már? <a href="http://usacandy.hu">Édességek · Ajándék</a> (2017.06.28. 18:38) Szomorkás vasárnap
  • gneke: Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk! gneke és családja (és ha ráérsz kukk be hozzám egy játékra) (2010.12.25. 16:10) 1 év után
  • masika: Jó olvasni rólatok:-) (2010.11.18. 03:01) 1 év után
  • Utolsó 20

Lilypie 1st Birthday Ticker

1 év után

2010.10.29. 10:15 - RKriszta

Ismét ősz lett..

Barni már 2,5 éves. Kiegyensúlyozott, boldog kisfiú. Ahogy figyelem, nagyon vegyesen örökölt tőlünk külső és belső tulajdonságokat. Mániás, (vagy ha másképp szeretnék fogalmazni: ragaszkodik a kialakult dolgaihoz.) mint az apukája. Nem mindegy melyik székben kapja a kakaót, hogy kapja meg a fogkeféjét, egy lépést sem hajlandó menni kikötött cipőfűzővel..de magamai is látom benne. Beszél reggeltől estig, nagyon könnyen alakit ki kapcsolatokat és bár én internetfüggő vagyok, ő egy picit mesefüggő.

Nagyon kedves, bújós kisfiú, reggelente ő szokott kelteni..puszikkal, simogatással..Apa meg csak irigykedik, mert Ő addigra már dolgozni megy.

Most épp Papa imádós időszaka van, talán mert a Papánál mindent lehet. :-)

Igyekszem ezentúl irni a blogomat, hogy majd amikor felnő, legyen amit olvashat.

 

Tőlünk

2009.12.28. 17:25 - RKriszta

Eltűntek nyomában....

2009.07.27. 13:24 - RKriszta

 

Amikor már mindenki azt hiszi eltűntünk, akkor most jövök és elmesélem, mi történik pici családunkkal.
Először is..a család feje…Barnabás.
83 cm magas és 10450 gramm. Nagyon élvezi a nyarat, egyedül a szúnyogokkal van némi probléma, de a napsütés, a kert és az ehhez kapcsolódó élmények nagy kedvencek.  Barni a korának megfelelően csinál minden, a beszéd talán az, amivel egy picit előbbre jár.
Az Apa, Apuci, Ami, Papa,Mami,Anya, Dodó, Toda (ez apa autója-Skoda) , tessék, oda, és még sorolhatnám már mindennapos szavak, de mindent szinte tökéletesen utánoz amit mondunk. Nagyon szeret enni, főként azok a kedvencek, amiket már egyedül ehet, de ezen még van mit csiszolni. :-) Tegnap pl. megevett egymás után 2 darab nektarint
Nagyon édes kisfiú, rajong az apukájáért, ölelgeti, magához szorítja…de a puszik (amik mostanában már cuppanósak) általában anyát illetik. Szeret motorozni, pancsolni, minden kipakolni és a szeme sem áll jól. Mindent összevetve, nagyon alkalmazkodó, édes és imádnivaló.
A nyár nagyon gyorsan telik nálunk is, voltunk Apával 3 napot pihenni, voltunk a gyerekekkel Balaton pár napot. Ezenkívül jövünk megyünk, pl. most hétvégén Letenyén voltunk strandoltunk, na mert persze ott volt strandkézilabda is..
Amanda már volt táborozni, még most megy 1 hétre a barátnőmékhez, majd ismét egy tábor.
Apának már sajna nincs szabija, így megint egy évet kell várnunk arra, hogy egy picit velünk lehessen.
És hát az ok , amiért ilyen nagyon ritkán jutok el a blogokhoz is. Anya dolgozik, és még ha csak hetente 3 napot is, a többit szereti a családdal tölteni.
De íme jó sok kép….kárpótlásul… :-)
 
 

Barni nagyon komolyan

 

 

 

 

Na azért általában ilyen...

 

 

 

 

Apával pancsi

 

 

 

 

 

 

Jaj, ez az Apa mindig viccelődik...

 

 

 

 

 

Gyönyörű Amanda

 

 

 

Anna barátnőnk esküvőjén, végre együtt  a család

Michael Jackson

2009.06.26. 17:25 - RKriszta

Én már úgy emlékszem amióta élek, Michael Jackson része a világnak. Az én világomnak biztosan. Az ő zenéjén nőttem fel, a tini korom róla szólt, küldözgettem neki ajándékokat, leveleket, mert akkor úgy éreztem, ő az életem része. Ma sincs ez másképpen, mert Michael Jackson zenéje megérint amikor csak hallom. Az ő zenéje szól, ha valaki a telefonomon keres, ha a kocsimmal megyek valahova, de ami ennél is fontosabb Michael Jackson egy darabkája a szivemnek és most elvesztettem. A világ pedig elveszitett egy remek embert, énekest , táncost és hiszem, hogy a mai napon meghalt a zene is. Órák óta azon gondolkodom, mi történik a világban és miért veszitünk el példaképnek való embereket. Miért nem láthatja már a fiam, milyen egy igazán nagy sztár, olyasvalaki aki talán nem tudta követni a világ változásait, de jó ember volt!! Különleges !

Apukámnak köszönhetem életem legmeghatározóbb élményeit. Michael Jackson háza előtt állhattam, láthattam hol lakik és 14 évesen részt vehettem egy olyan  koncerten, amit soha nem fogok elfelejteni. Mint ahogyan őt sem, mert kétség nélkül ő volt a pop királya !Remélem végre megtalálja az igazi boldogságot!

Soha nem felejtelek el, ISTEN VELED MICHAEL!

Jár a baba jár

2009.05.30. 23:13 - RKriszta

Barnabás mellett egyszerűen képtelenség unatkozni. Reggel 7 órakor óramű pontossággal ébred és egész nap képes pörögni. Általában 1 óránál többet nem alszik napközben, de ahogy én látom, még akkor sem lazul el, mert felhúzott lábakkal alszik. :-) Az éjszaka viszont a tökéletes pihenés jegyében telik. Este 8-tól, a már említett 7 óráig. Az elmúlt napokban egyre bátrabban, olykor elfelejtve azt, hogy :”nem is tudok járni”, indult el egyik helyről a másik felé…és ha ez elég közel(4-5 lépésnyire volt) oda is ért biztonsággal. Ma viszont úgy döntött, eleget gyakorolta ezt Anyáék kezét fogva és megkímélve szüleit a további görnyedéstől..

!!! ELINDULT !!! Most egy teljesen természetes helyzet zajlik kis családunkban, mi hárman lelkendezünk, ő pedig igazi showboy és bemutatót tart nekünk. Mi meg tapsolunk ilyenkor, de akkor is, ha a cumisüveg végre nem a földön landol az etetőszékből kirepülve, hanem az arra kitalált helyre sikerül raknia. Barnabás kedves, bújós kisfiú. „ Az engem nem szeret senki” mondat mostanában nagyon sokszor elhangzik itthon, mert ő ilyenkor buldózer módjára közelit és halmozza el azt a „ szerencsétlent” akit, nem szeret épp senki. Az elmúlt hetekben rohamos fejlődés történt a beszéd terén is.
PAPA ez volt talán az első szó, mert a Papáért egyszerűen rajong. OUTÓ a második, mert autófüggő, imád a volánnál ülni, és ha PAPA viszi el azért, hogy megmutassa neki az OUTÓT, annál nagyobb öröm nem is érheti. Apa iránt is nagy a rajongás, amikor Apuci megérkezik, két szó hangzik el, APA, OUTÓ és nincs pihenés, Apának menni kell beülni az autóba. BF szerint azt is mondja, hogy ANYA, de szerintem csak nekem szeretne kedvezni, mindenesetre, valami hasonlót biztosan szokott mondani. Egyre több dolgot ért meg, azt például már nagyon tudja mit nem szabad, bár ez nem nagyon érdekli. Az elmúlt hetekben észrevettem, hogy kicsit távolságtartó lett az „idegenekkel”, de akiket ismer, nekik nagyon örül, mindegy csak valaki foglalkozzon vele. Itt van például a mi „pótnagyink”, aki a szomszédban lakik, és ha Anyának hirtelen el kell mennie egy picit, akkor Ági néni, már repül is és nagyon szívesen őrködik. De szokott vigyázni rá a Mami és a Papi (BF szülei), a Papa és természetesen a világ legjobb tesója is, Amanda.
Továbbra is azt érzem, nem kaphattunk volna tökéletesebb kisfiút. A következő posztban megmutatom, Barni milyen nagyon tud szeretni…
 

Kertben..

2009.05.01. 22:18 - RKriszta

Mostanában Barnabás jóvoltából rengeteg időt töltünk a kertben. Barni egész nap képes jönni-menni, kavicsokat szedegetni, vizezni( ahol csak lehet)..de legfőképpen megszökni. :-)

A kertben lakókat sikerült lencsevégre kapnom...:

 

 

 

 

Egy jól ismert társ...

 

 

 

 

 

 

Egy szerelmespár...

 

 

 

 

 

 

 

 

Magányosan, de különlegesen, mert Ő egy albinó rigó!!

Eltűnés után...

2009.04.20. 10:47 - RKriszta

Az elmúlt egy hónapban nagyon sok dolog történt, Barnival, és velem is.

Jöhet a vallomás, miért hiányzunk a blogok világából...

Anya iskolába jár, ezért komoly időhiányban szenved, de ez nem is olyan érdekes mint például az, hogy Barni milyen sokat fejlődött az elmúlt hónapban.Lássuk...

Megismeri azt, akit szeret. Apának nagyon tud örülni amikor hazaér, de Amandáért is rajong. Na és persze Amanda barátnőiért, akik jönnek és Barni mindenkinek integet, de még akkor is, ha nem mondjuk neki. Egész nap dumál és rosszalkodik, minden érdekli ami tilos.
Imádja a kertet, a kertben mászni szuper dolog, megfogdosni mindent, jó koszosnak lenni, Kiflit üldözni és kinevetni. A járás még várat magára, legalábbis egyedül. Az uszodában mindig dicsérik, imádja a vizet (úszásra)mert inni sajnos egyáltalán nem issza meg. Mindent megeszik, szereti a hasát. Képek, melyek mindent elmesélnek..

 

 

 

 

 

Amanda és Barni

 

 

 

 

 

 

 

Barnival

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon nagy a szerelem

 

 

 

 

 

 

Nagyon boldog...

 

 

 

 

 

 

 

 

Apát nagyon lehet szeretni

 

 

 

 

 

 

Meglógtam a kertbe...

 

 

 

 

 

 

 

Az autó nagyon nagy kedvenc...

 

 

 

 

 

 

 

Mondtam én... :-)

 

 

 

 

 

Barni első szülinapi bulija

2009.03.18. 22:01 - RKriszta

Barni szülinapján Sopronba utaztunk. Amikor eljött a pillanat, és Barni 1 éves lett, mi épp a medencében voltunk. Mindenki megpuszilgatta őt, Anya meghatódott, nagyon szép pillanat volt. A hétvége szuper volt, az esti vacsi után  a fiúk kaptak meglepi tortát és a zenekar eljátszotta nekik a Boldog szülinapos számot. Barninak is különleges élményben volt része, ugyanis egy egész szelet tortát kapott, amit kézzel fogyasztott el. Barni motortozott, bemászott a szekrényekbe( ez nagyon jó móka volt).

A következő hétvége szombatján vendégül láttuk a családot, amire ebéddel készültünk. Mindenki jól érezte magát. Erre a napra répatortát készítettem. Vasárnap pedig eljött az ideje az ELSŐ babazsúrnak, amikor is sorra érkeztek a barátnők és egy cimbi. ( ő mivel még nagyon pici, végig aludt. :-) ) Heléna, Jázmin, Dorina..A nappalink átalakult egy kisebb dühöngővé, a gyerekek játszottak, a felnőttek ettek-ittak, beszélgettek. Mi nagyon jól éreztük magunkat, olyan jó volt mindenkit együtt látni.

Jöjjön mindez képekben:

 

 

Mostanában történt...

2009.03.17. 12:02 - RKriszta

Tudom, tudom kicsit eltűntünk, de olyan gyorsan telnek a napok, hogy egész egyszerűen nincs időm írni.

Az elmúlt időben nagyszerű dolgok történtek, pl. Barni megtanult mászni, 2 foga mellé egyik napról a másikra növesztett még kettőt, így ma már 4 foggal büszkélkedhetünk.
Már haladó csoportban járunk úszni, mostanában már az is előfordul, hogy Helénánktól kapott fürdő alkalmatosságot száműzzük a kádból éés egyedül ücsörgés van. Hetente elmegyünk  zenebölcsibe is, ahol Barninak a legérdekesebb az a pillanat, amikor az egyik anyuka előveszi a pufit..mert ő azt imádja!! :-) Barni mindent szeret ami a pocakjában landolhat..
Az egyik hétvégén Lengyelországban jártunk , egy csodaszép helyen ahol még annál is több hó volt mint nálunk!! Nagy baráti társasággal utaztunk , így egy egész villa a miénk lehetett. A táj gyönyörű, a kiszolgálás szuper, igazán jól éreztük magunkat.
Barni nagyon szerencsés mert remek barátnői vannak. Mindegyik szereti, imádja , puszilgatja és most már édesen tudnak együtt játszani. 

BF első szülinapja a kisfiával

2009.03.08. 08:19 - RKriszta

Címkék: szülinap bf barniról

Barni egy éves

2009.03.07. 10:27 - RKriszta

Címkék: szülinap megérkezett barniról

Barlangtúra

2009.03.01. 21:06 - RKriszta

Tartozom egy beszámolóval, már csak azért is, mert ki nem hagynám, életem egyik legizgibb programjáról a tudósítást. Történt ez még decemberben amikor is a terhességem alatt kapott barlangászós kupont használtam fel. Eljött velem Amanda, az unokatesója és Edina fia, Bence na és persze Edina barátnőmet sem tudtuk lerázni.. . akiről majd egyszer írok egy külön posztot..na nem azért mert megérdemli.. :-)

Tehát elindultunk, a Pálvölgyi barlangba. Megérkezésünk után kaptunk barlangászós szerkót, overált és sisakot..és ami a legfontosabb egy nagyon kedves túravezető fiút, akit név nélkül hívjunk csak Szilárdnak. :) Már az első percekben kiderült, mi remekül fogunk szórakozni… talán az volt még kétséges Szilárd mit szól a két folyton vihorászó csajhoz, de hamar kiderült Szilárd alkalmazkodó és talán örült is a jó hangulatnak. Olyan túrára vágytam, ahol lehet kúszni, mászni , beszorulni..!!!!KÉPEK ITT!!!!!

A túra pontosan ilyen volt, szűk helyeken kellett követnünk a vezetőnket...leirattalan a barlangban lévő hangulat , a sötétség és az a hihetetlen csend, amiről azt gondoltam idáig, nem is létezik.. Szilárdnak köszönhetően kaptunk pár fényképet is és egy csodálatos élménnyel is gazdagodtunk. Nemsokára ismétlés

Édes kisfiam

2009.02.13. 22:23 - RKriszta

Milyen gyorsan telik az idő, ugye? 11 hónapja itt vagy velünk, és előtte eltöltöttél csak velem 9 hónapot. Vigyáztam rád, és ezt teszem most is, nap mint nap. Szeretlek tiszta szivemből, szeretem ahogyan rám mosolyogsz, ahogyan hozzám bújsz és a vállamra hajtod a kis buksid...

A világ egyik legértékesebb pillanata az, amikor puszit kapok tőled, amikor érzem a szereteted. Amikor a Mamidnál hagylak és megérkezek, amint belépek az ajtón és meghallod a hangom, mosolyogsz és alig várod, hogy megérintselek..tudom, érzem...

Amikor ezeket a sorokat olvasni fogod, már nagyfiú leszel, és nekem nagyon fog hiányozni ez az édes, kedves pici fiú...de remélem majd akkor is ülsz néha Anya ölében amikor 180 cmes leszel...mert Anya örökké szeretni fog, napról napra egyre jobban....

 

 

 

Játék

2009.02.04. 00:00 - RKriszta

Én is nagyon szivesen vettem ezt a játékot, mert érdekes dolgokra bukkantam...

Horoszkópja:  HALAK

 
Csecsemő: Csendes álmodozó, lágy természetű. Micsoda nagy alvó! ( Azért a MICSODA nagy alvó, lehet kicsit erős..:-))Ne aggódjunk, az álmok hasznára válnak. Ragaszkodik hozzá, hogy a szülei vagy testvérei vigyázzanak rá és állandóan babusgassák. Örül, ha minden a kényelmét szolgálja, ha minden azért történik, hogy ő még jobban érezze magát. Könnyen sírva is fakad, ha valami nem úgy történik, ahogy szeretné. Szereti a gyengéd bánásmódot. Finom lelke megkívánja a kitüntetett figyelmet, érzékenysége a látványosan megnyilvánuló szeretetet. Lételeme a víz, imádja a fürdetést.
 
Ez történt a születése napján:

-Az indiai antilopok után megérkezett Nyíregyházáról a Veszprémi állatkertbe egy hímekből álló kattacsapat is. Az öt állat jól ismeri egymást, hiszen évek óta összeszokott kis társaság. Nálunk a varikkal és az impalákkal fogják megosztani a kifutójukat, egyenlőre csak az ablakon keresztül ismerkednek a régi lakókkal.

 

- Barni születése pillanatában jelent meg:

 
- Lisa Marie Presley és negyedik férje, Michael Lockwood gyereket várnak.
 
A nap híres szülötte:
 
-Koncz Zsuzsa
 
Ha nyerne a lottón:
Ez egy érdekes dolog, mert bár ugyan mindig erről álmodom, még soha életemben nem vettem egy szelvényt sem, így Barninak már csak egy esélye maradt…az Apukája, mert ő bizony megfontoltan lottózik hétről-hétre.
 
Rossz szokása:
Egészen biztos, hogy pár hónap múlva hozzá tudok majd biggyeszteni pár dolgot, de egyenlőre most olyan dolog jut eszembe amiről nem is igazán tehet...a nyálcsorgatás…bár már igazán megtanulhatná lenyelni :-)
NA egy dolog mégis..mostanában előszeretettel pakolja ki a dvd-ket, naponta egyszer..kétszer..háromszor...na, de négyszer????
 
Ha koffein:
Ez egy aktuális kérdés most nálunk, mert bár nem vagyunk nagy kávésok…mostanában mégis imádom a tejhabbal rétegezett gyenge kávét ..amihez Barnit úgy tudnám ide csatolni, hogy megkérem adjon végre egy édi puszit Apának, olyat amitől elolvad….és én ebben a pillanatban teszem fel BF-nek a kérdést, „ugye veszünk végre egy szuper kávéfőzőt..?”
 
Kedvenc ruhaszín:
Igyekszem őt is megtanítani ízlésesen öltözködni, csak úgy, mint Amandát…ami majd később nagyon sokba fog nekem kerülni..
Szeretem, a narancssárgát és a pirosat Barnin, de pont ma megállapítottam, hogy a világoskék nagyon jól áll neki.
 
Most mi van rajta:
Világoskék melegítőnadrág, fehér body és egy hosszú ujjú póló, ami fehér alapon világoskék és keki csíkos. .Vagány.
 
Ha háziállat:
Természetesen Kifli, a vizsla. Megismeri Kiflit, nevet rá és ilyenkor Kifli próbálja puszilgatni, odabújni Barnihoz, aki ezt egy kis nyálcsorgató nevetéssel viszonozza.
 
Ahogy 10 év múlva látom:
Szeretném ha egy talpraesett, vagány kisfiú lenne, aki nagyon szereti majd a családját, aki bizalmasan beszélget majd a nővérével. A sport és a tanulás mindig fontos lesz nekem..de majd addig ütöm…amíg ezzel is minden rendben lesz.:-)
 
A legutóbbi jó, ami vele történt:
Kétségtelenül a karácsonyi időszak, amikor Apa olyan sokat volt vele…
 

Amanda meséje

2009.01.31. 21:15 - RKriszta

Minden év januárjában a környékbeli iskolák megrendezik a vers és prózamondó versenyeket, ahol több korosztály szerint értékelik őket. Az idén sem volt ez másképp. Amanda természetesen mindig résztvevője ezeknek a megmérettetéseknek. Az idei évben az 5.-6. osztályos kategóriában indult. Az iskolai verseny után, amelyen 1 helyezett lett, nagy izgalommal készültünk a mai napra, mikor is sor került a területi versenyre. Fábián Zoltán a névadója ennek a versenynek. Ide a környékbeli iskolák első és második helyezettjei érkeznek. A mai napra is egy különleges lány meséjével készültünk, aki a meséin keresztül már nagyon sokat adott nekünk és akinek hálásak vagyunk, mert olyan kedves, szórakoztató mesékkel kápráztat minket el…Amanda pedig utánozhatatlan tehetséggel adja elő ezeket. Büszkén ültünk ott ma is és nem hiába. Amanda ugyanis most is első helyezett lett. Büszke vagyok, mert már ismerik a nevét, a gyerekek és a felnőttek egyaránt kíváncsiak rá.. Ő pedig hihetetlen lazasággal és tiszta szívből csinálja azt, amihez a világon a legjobban ért... Elragadni az embereket ebből a világból, valahová… oda, ahová ő szeretné…

Köszönöm kislányom a büszke perceket!!

 

Zsömi az új családtag...1 napig

2009.01.27. 12:04 - RKriszta

 

Történt mindez pénteken, amikor is valahová igyekeztünk Barnival. A házunktól pár percre a főúton egy pici kutyára lettem figyelmes, akit ide-oda kerülgettek a kocsik, ő meg csak fülét, farkát behúzva igyekezett ugyanezt tenni. Egy pillanat alatt felmértem a helyzetet és kiugrottam érte….Úgy láttam, nagyon örül a kedves szónak és egy pillanat múlva már pár puszin is túl voltunk és Zsömi már ott utazott a csomagtérben. Zsömiről tudni kell, hogy ő egy kislány vizsla, kb. 4 hónapos. Elvittem őt egy állatorvoshoz, abban reménykedve, hogy találunk benne chippet, de sajnos nem.. Így Zsömi elindult velünk haza. Este sétáltunk egy nagyot velük, majd Kifli nagyon lovagiasan viselkedve átengedte Zsöminek szeretett éjszakai helyét a garázsban. Így Zsömi nagyon fegyelmezetten nálunk töltötte az éjszakát. Reggel nekem el kellett mennem, de BF elvállalta, hogy az este elkészített plakátokat kiragasztgatja a környéken. Hát így történt hogy BF nagyon hamar rábukkant Zsömi gazdijaira, akik jöttek is érte, de én ragaszkodtam ahhoz, hogy várjanak meg, mert szerettem volna elbúcsúzni tőle. Zsömiről kiderült, hogy Lili a neve, de én tegnap is láttam sétálni és akkor is felkiáltottam, hogy : Ott van Zsömi…:-)
Tehát Zsömi jött és 1 nap múlva ment, de ez alatt az idő alatt a kedvességével bedobta magát a szívembe, kihasználtam minden percet vele és remélem ezentúl nagyobb odafigyeléssel vigyáznak majd rá…de ha bármikor szüksége lesz egy védelmező kézre..én majd szeretnék ott lenni.....

Szavak nélkül...nagyon büszkén

2009.01.22. 18:19 - RKriszta

Barni és az álompasim

2009.01.20. 20:33 - RKriszta

 

Évekkel ezelőtt (még  BF előtt) megfogalmazódott bennem a vágy, milyen legyen majd az a férfi, akit majd életem párjának választok.

.....itt felsorolhatnék egy csomó klasszikus dolgot(amire minden nő vágyik)...de én két dologra igazán vágytam...okos legyen és kopasz.

Évekig keresgéltem, kopaszt még csak-csak találtam, meg okost is, de együtt.. valahogy nem sikerült.. ezután ismertem meg a férjemet..

 

 

 

 

Amikor Barni a pocakomban volt, sokszor ábrándoztam arról, milyen lesz., egy dologban biztos voltam: kopasz lesz , mint az édesapja.

Ma reggel különleges napra ébredtünk, bár én hiába mondogattam a kisfiamnak, ő még nem értette mi fog történni...

"aztán Anya jött a fényképezőjével.. majd öltöztünk, elmentünk egy fura helyre, azután Anya újra fotózott ééééééééés azóta mindenki kopasznak hiv, Apa lelkendezett, mikor este hazaérkezett..

Tehát így festett reggel...

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

    

és így az esti fürdésnél...

 

     

 

 

az én kis álom pasim

 

Barni ismét csúcsformában

2009.01.18. 21:13 - RKriszta

 Úgy tűnik ez valóban 3 napos láz volt. Jött, és 3 nap múlva tovább is állt....Ha már az állásnál tartunk, nagy dolog történt....Hetek óta tanulási időszak van nálunk,ugyanis bár mászni még nem tud, de felállni már igen, a nappaliban, a konyhában , a lábunkba kapaszkodva, a játékokba csimpaszkodva(amikkel aztán együtt felborulni már nem olyan vicces)..de alvás után az ágyban egészen szombatig, fekve , (illetve mostanság már fejen állva) várt…DE szombat reggel, (persze Anyának pont azon a szombat reggelen kellett elmennie valahova) Apát állva várta az ágyában…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nézegettem a videókat és ezekre bukkantam… .:-)
 
 

 

· 2 trackback

Betegesen

2009.01.12. 18:53 - RKriszta

Barni szombat éjjel belázasodott és azóta kitaróan nagyon magas láza van.Ma látta a doktornénije, aki látszólag mindent rendben talált, csak hát ez a fránya láz ne lenne...

Talán fogzás, talán valami más...várunk és készülök az újabb éjszakázásra.

Gyógyulj meg kisfiam!!

Karácsony 2008

2009.01.09. 10:15 - RKriszta

 

 2008 Karácsonya békében és csendesen telt el. Hetekkel az ünnep előtt feldíszítettük a házat és számoltuk a napokat. Legalábbis Ami és Én. BF valószínűleg a háta közepére sem kívánta ezt az egészet, de azért lelkesen készült( mint utólag kiderült). Én minden évben nagy izgalommal várom, hogy sikerült az ajándékok kiválasztása, mennyire sikerült eltalálnom szeretteim vágyait. BF mindig a legnehezebb falat, mert neki saját elmondása szerint : SOHA, semmire nincs szüksége...de azért én mindig találok neki valami szívéhez kedveset. Az idei évben ruhákkal láttam el, meg is jegyezte, hogy akár piacra is dobhatnám...:-)

Amanda kapott ruhákat, könyveket,sok-sok apróságot de mivel egyre többet ül (fél hivatalosan a számítógépe előtt, )ezért kapott egy monitort. Ez volt az ő  nagy ajándéka..

24-én Apu volt nálunk, együtt ebédeltünk, majd mint minden évben 4 óra felé , sétálni mentünk.. mire visszértűnk a Jézuska itt volt nálunk, telis tele minden ajándékokkal éééééééés, mint minden évben most is felkapcsolta a házban az összes villanyt.

Volt nagy ajándékbontás, öröm az arcokon és papírgyűrögetés Barninak.

25-én BF szüleinél voltunk. Ott kapta Barni ezt a nagy dömpert.

26-án pedig a barátaink látogattak el hozzánk...aztán volt itt találka ezen a héten szeretett Helénánkkal, Andiékkal, Gabiékkal és Amanda régi tanító nénije is invitált, így náluk is eltöltöttünk egy szép délutánt.

Tehát volt itt sürgés-forgás, főzés és készülődés, ajándékok kocsiba be és ki, mig elérkezett a Szilveszter, ami szintén egy babás barátunknál telt, kockázással, beszélgetéssel, egyszerűen..nyugisan...elérkezett a január elseje, amikor is BF lelkesen elfogadta a barátaink invitálását Visegrádra szánkózni..én ellenálltam, mert azt gondoltam túl hideg van..azért elmentünk, de Barni 20 perc után jégcsappá fagyott , így hazajöttünk olvadni.

Összefoglalva, csodás volt ez a pár nap, köszönjük a Jézuskának a sok szép ajándékot, minden szuper volt , mégis egy dolgot kiemelnék...

 

 

 

 

 

APA először volt velünk ilyen sokat itthon, kaptunk tőle sok szép percet, szeretetet, és ami a legfontosabb.. ezek az együtt töltött napok olyan közel hozták egymáshoz APÁT és FIÁT, ami mindennél többet ér....

 

Lássuk, mi rejtőzött az első Karácsonyfa alatt...(2)

2009.01.07. 13:16 - RKriszta

EZ az ajándék viszont Barnabás felirattal várt minket a fa alatt....

Lássuk, mi rejtőzött az első Karácsonyfa alatt...(1)

2009.01.06. 19:12 - RKriszta

Nem, nem ezt az ajándékot nem Barnabásnak hozta a Jézuska, de ha már ott volt kipróbáltuk. mit kipróbáltuk...több kanyart is mentünk...

Amanda karácsonyi ajándéka

2008.12.25. 21:09 - RKriszta

A Jézuska az idén nagyon kedves volt, a fa alatt szépséges ajándékok vártak mindenkit és én mire bukkantam..egy gyönyörű boritékra, amiben Amanda ajándéka rejtőzött..egy kis történet tőle:

 

Még nyár volt mikor anyáék odahívtak a nappaliba. Leültünk és azt mondták, hogy most pár hónapig esély sem lesz arra hogy újra lombik programra menjenek. Persze rögtön kétségbe estem, mert minden vágyam volt egy kistestvér. Szinte már zokogtam, mikor azt hiszem Anya mondta, hogy azért mert már a pocakjában van egy baba. Na persze, hogy ettől a mondattól nem hogy sírtam hanem bőgtem örömömben. Eltelt 1, 2, majd 3, hónap. Aztán 4 majd 5,mely harmadik napján éreztem először hogy rúgott és talán 25-én tudtuk meg hogy fiú lesz. Miközben lement az a négy hónap annyit kerestük a neveket, annyit fogtam anya hasát és annyi jó történt. Az utolsó hónapban annyira izgultam, hogy minden este kikésztettem a ruhámat, hátha menni kell.  Ugyanis Anya megígérte, hogy ott lehetek a szülőszoba előtt, mikor az öcsém megérkezik. Aztán hipp-hopp, egyik reggel, Apa bevitte Anyát a kórházba, de természetesen előbb felkeltettek. Csak annyit mondtak, hogy bemennek a kórházba, és ha azt mondják, hogy ma megszületik Barnabás, akkor én is bemehetek a Papával. Be is mentünk. Vagy 2,5 órát vártunk, legalábbis nekem nagyon sok időnek tűnt. Kint ültünk a Papa, Ingrid és én. Nagyon izgultunk, Nem hazudok, én vagy 200 –szor kérdeztem meg hogy: „mikor jönnek?”, „hol vannak”?” mit csinálnak már”?
Hamarosan eljött a csoda, Anya kilépett az ajtón egy pinduri kisfiúval. Alig tudtam megszólalni. Ezt a pillanatot vártam egész életemben. Sajnos csak egy kicsit láthattam, mert be kellett menniük a szobájukba, mi pedig hazajöttünk és vártuk a hívást, hogy mikor mehetünk. Többször is voltunk bent Anyánál és Barninál. Nemsokára hazajöttek és mi készítettünk Apával egy hatalmas feliratot, hogy „jó, hogy itthon vagytok!!” Itthon óvtuk, védtük, dédelgettük Barnit. Lassan felfedezte a játékokat és a hangokat. Nagyon sokat játszottam és játszok Barnival. Amikor már kicsit nagyobb lett, akkor mindig a nagykádban fürdött. Jobban mondva fürödtünk, és még most is. Barni valahányszor meghallja hogy:” pancsi”, egészen extázisba jön, vagy azt, hogy: „kaja”, te úristen le sem lehet állítani. Barni, ugye most 9 hónapos és annyira szép és okos. Ezt nem csak a testvéri szeretet mondja, hanem , tényleg szép, nem?
 
Azért mondom, hogy okos, mert pl. tud integetni, néha már tudja, hogy hogy csinál a Kifli akit imád, és van egy járgánya, (amit Helénától kapott) amivel egész ügyesen közlekedik. Ezzel a járgánnyal mindig játszunk, pl. a folyosón száguldozunk, vagy én neki megyek nekifutásból.
Ha végig gondolom ezt az egészet, ezt a 18 hónapot, míg Anya hasában volt , míg a kórházban voltak, a fürdéseket,, a kacagással teli játszásokat. Eszembe jutnak apróságok, hogy mennyire nehéz és fáradságos munka egy kisbaba, miközben mos, főz, takarít. Mégis áll a lábán, van kedve ,meghallgatni a baromságaimat, segít ahányszor csak kérem, megkapok mindent és annyit , de annyit foglalkozik velem és a családdal.
Úgy érzem ezt nem lehet nagyon sok köszönömmel kifejezni. Ezért készülök egy hatalmas ajándékkal Anya szülinapjára és remélem tetszeni fog neki. De addig is:
Anya, nagyon köszönöm, nagyon köszönöm, nagyon köszönöm, nagyon köszönöm,…….
 
Szerintem így gondolja Barni is és képzeljétek megtudtam, hogy a sok-sok „dáj-dáj”, köszönömöt jelent.
 
                                                                                      Amanda
 

Puszika.hu - Csillogó karácsonyi képek

Ismét ördögfióka

2008.12.19. 17:37 - RKriszta

Kifli jól megijesztett, de a doktorbácsija gondoskodásának köszönhetően, ma már elmondhatom, szuperul van és ismét állandó rosszalkodáson töri a fejét...süti beállítások módosítása